Trumlingsbläster till Ewes i Bredaryd

Ewes har lagt en beställning på en trumlingsbläster hos Bäckman Blästermaskiner. Den beställda anläggningen ska med hjälp av s k shot peening eller kulbombning som blästertekniken även kallas, användas i företagets omfattande stålfjäderproduktion för att förstärka och förbättra ytan på produkterna.

Mats Byström, driftchef och ansvarig för underhållet för företagets maskinpark:

- Jag hade erfarenhet från Bäckman Blästermaskiner från en tidigare arbetsplats och när det blev aktuellt med ett inköp kontaktade jag även Bäckman för att få förslag och offert. Avgörande för valet av Bäckman var, förutom deras kunniga och trevliga bemötande, företagets kompetens och långa erfarenhet av blästring. Bäckman hade dessutom det bästa priset så med Bäckman fick vi kompetensen på köpet!

Ewes 116 Mindre

- Vi kommer att leverera en maskin som är konstruerad för att optimalt passa in i Ewes produktion, säger Mika Ström, ansvarig teknisk säljare hos Bäckman Blästermaskiner.

- Vi är både stolta och glada över att ett välrenommerat företag som Ewes väljer oss som leverantör, säger Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner.

Ewes AB är ett familjeföretag, grundat 1935. Företaget har med åren utvecklats från att enbart vara tillverkande till att bli en partner som erbjuder spetskompetens för såväl enskilda fjäderkomponenter som kompletta systemleveranser av sammansatta produkter, både i enstaka småserier som i löpande storvolymer. Företaget har idag runt 70 anställda och har förutom tillverkning i hemmaorten Bredaryd även egen tillverkning i Bosnien, Serbien