Meritor beställer två blästeranläggningar från Bäckman Blästermaskiner

Meritor i Lindesberg har lagt en order på två ytterligare virablästeranläggningar, den förra levererades 2014.

- Vi har en mycket bra erfarenhet av den förra maskinen, den har uppfyllt de kvalitetskrav som vi har och vi vet dessutom att Bäckmans service fungerar, säger Magnus Karlsson, projektledare för investeringar. Som underleverantör är det av stor vikt att den av oss inköpta produkten eller anläggningen håller vad den lovar vad gäller kvalitet och pris.
- Vi har arbetat med specifikationen för maskinerna under närmare ett år, säger Mika Ström, ansvarig teknisk säljare. Allt för att de ska vara anpassade för Meritors produktion och övriga önskemål.
- För oss på Bäckman är det extra värdefullt när våra kunder återkommer. Det visar att vi gör rätt. Vi har förmånen att göra den årliga översynen för företagets samtliga blästermaskiner och det hjälper oss att förstå Meritors krav och önskemål, säger Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner AB.

 Meritor Lindesberg tillverkar fram- och bakaxlar till tunga och medeltunga fordon. 90 procent av produkterna går till Volvos lastbilar och bussar vid fabrikerna i Gent och Göteborg. En ökad orderingång samt en allmän god konjunktur har lett till att man nu anställer ett 40-tal personer och kommer att överstiga 1.000 anställda i Lindesberg.