SBM levererar blästerutrustning till ABB i Ludvika - världens kraftcentrum

Under hösten har SBM (Svensk Blästring & Maskinteknik) levererat ett automatblästerskåp till ABB i Ludvika, ett företag som är världsledande inom kraft- och automationsteknik.  I Ludvika har ABB-koncernen sin mest kompletta verksamhet inom området kraftöverföring.  Blästerskåpet levererades till avdelningen för tillverkning av brytare (HV Breakers). Brytarna ingår i de hela kraftstationer som levereras ut världen, fr a till Nordamerika, Asien och Nordeuropa. ABB har högst marknadsandel i världen på leveranser av brytare.

Beställare hos ABB är Martin Risberg, projektledare på produktionsteknik på HV Breakers . Vi frågade Martin varför man valde SBM.

- ABB har anlitat SBM inom andra verksamheter och man är mycket nöjda med tidigare leveranser, det finns ett stort förtroende för SBM inom koncernen. ABB har en egen serviceorganisation, Quant, där man speciellt uppskattar att SBM och Bäckman erbjuder service med egna servicetekniker.

 

Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner och SBM AB:

 

- Vi är mycket glada över att få leverera denna anläggning till ABB, och för det fortsatta förtroendet för våra utrustningar och vår service.