Ägargruppen bakom SBM och Bäckman förvärvar Wevik Maskin AB i Västervik

BKBM Invest förvärvar majoriteten av aktierna i Wevik Maskin AB i Västervik. Wevik Maskin tillverkar och levererar skruvtransportörer till den svenska och europeiska marknaden. Ägargruppen driver sedan tidigare Bäckman Blästermaskiner AB i Filipstad och Svensk Blästring & Maskinteknik AB (SBM) i Laholm.

Mats Blåder, tillträdande VD Wevik Maskin AB:

- Wevik Maskin är ett välskött familjeföretag med goda möjligheter att utvecklas och växa. Företaget har starka kundrelationer och mycket nöjda kunder. Vi ser goda affärsmöjligheter i att utveckla företaget och att öka kännedomen om Wevik Maskin och dess välrenommerade produkter.

 Hans Nilsson, Wevik Maskin AB:

-Vi är glada att vi hittat en stark delägare som kan ta tillvara och vidareutveckla verksamheten. Det är också extra roligt att bolaget stannar kvar i Västervik och utvecklas på orten. Tillsammans kommer vi att bli en stark aktör som fortsätter leverera högkvalitativa skruvtransportörer.

 wevik.com

 

Wevik Maskin AB tillverkar och levererar alla typer av transportskruvar och skruvtransportörer till den svenska och europeiska marknaden. Bolaget grundades 1954 och har sin verksamhet i Västervik. Verksamheten omsatte år 2020 ca 14 MSEK.